Ingrediente:
1 aluat fraged
6-7 mere potrivite
5 linguri de zahar
100 g stafide
1 esenta de rom
zahar pudra
Mie imi place tare mult strudelul . Unde lucrez este un desert tipic zonei si in fiecare saptamana este in meniul hotelului. Asa ca , pentru maine , daca tot este Duminica Floriilor , am facut strudel . Rapid si bun , si mai ales poate fi servit si de post . Mai intai lasam aluatul la decongelat pe masa la temperatura camerei aproximativ vreo ora . Intre timp , curatam merele si le taiem bucatele . Intr-o oala , punem merele impreuna cu zaharul si le dam la foc mic . Dupa vreo 5 minute , merele vor lasa o zeama . Adaugam si stafidele care le-am inmuiat mai intai in esenta de rom . Lasam sa fiarba vreo 10-15 minute pana cand dispare zeama , amestecand din cand in cand dar cu grija sa nu sfaramam merele. Luam de pe foc si lasam apoi sa se raceasca . Pe masa de lucru punem mai intai hartia de copt , apoi foaia de aluat care o crestam pe margini pe ambele parti . Umplutura o punem pe mijloc si dupa aia luam fiecare fasie si acoperim umplutura . Mie nu mi-a reusit perfect , dar data viitoare sigur . Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasam sa se coaca pana devine rumen . Dupa ce s-a racit , presaram zahar pudra . Este delicios alaturi de un sos de vanilie sau o inghetata de vanilie dar si simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu