sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Tochitura de porc






Ingrediente:

1 kg carne de porc ( fara os)
200 g carnati afumati
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri untura ( sau ulei)
1-2 linguri de boia dulce
1 pahar vin alb
sare, piper
 faina de malai 
apa
sare
branza de burduf


Spalam carnea si o taiem cubulete. La fel facem cu carnatii care ii feliem , iar usturoiul il curatam si il tocam marunt.





Intr-o cratita punem la foc untura sau uleiul si adaugam carnea si carnatul. 






Dupa ce s-au rumenit putin aduagam boiaua si usturoiul tocat. Sotam vreo doua minute ...






...iar apoi stingem cu vinul si o cana cu apa .






Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40-50 minute. Adaugam apa daca mai e nevoie si potrivim de sare si piper.

In timp ce carnea fierbe, facem mamaliga din apa , sare si faina de malai ( eu nu pot sa va dau o cantitate exacta pentru ca tot timpul o fac dupa ochi).






Servim tochitura pe un pat de mamaliga cu branza de burduf.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email