Ingrediente:
1 kg carne de porc ( fara os)
200 g carnati afumati
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri untura ( sau ulei)
1-2 linguri de boia dulce
1 pahar vin alb
sare, piper
faina de malai
apa
sare
branza de burduf
Spalam carnea si o taiem cubulete. La fel facem cu carnatii care ii feliem , iar usturoiul il curatam si il tocam marunt.
Intr-o cratita punem la foc untura sau uleiul si adaugam carnea si carnatul.
Dupa ce s-au rumenit putin aduagam boiaua si usturoiul tocat. Sotam vreo doua minute ...
...iar apoi stingem cu vinul si o cana cu apa .
Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40-50 minute. Adaugam apa daca mai e nevoie si potrivim de sare si piper.
In timp ce carnea fierbe, facem mamaliga din apa , sare si faina de malai ( eu nu pot sa va dau o cantitate exacta pentru ca tot timpul o fac dupa ochi).
Servim tochitura pe un pat de mamaliga cu branza de burduf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu