joi, 5 mai 2011

Salata tzatzichi




















Ingrediente:

1 castravete
200 ml iaurt
2 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
1 legatura marar
sare, piper

Radem castravetele pe razatoarea mare, il pudram cu sare si il lasam la stors o jumatate de ora. Usturoiul il tocam marunt si il mixam cu uleiul. Stoarcem castravetii intre palme, amestecam cu iaurtul si usturoiul. Adaugam si mararul tocat marunt. Potrivim de sare si piper si il punem in boluri. Servim alaturi de diverse fripturi, cartofi prajiti sau peste.




2 comentarii:

  1. buna ziua!ma numesc aurel!ma bucur ca in sfarsit vad o reteta de tzatziki perfecta....!ar trebui de precizat ca iaurtul ar fi bine sa fie minim de 7-8%grasime,altfel va iesi foarte moale....!si o mica sugestie: un paharel mic de tarie(vodca,tuica),pt aroma!noi aici in grecia folosim ouzo(bautura specifica)!faceti o simpla incercare si apoi puteti aprecia!o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Aurel , data viitoare o sa incerc si eu cu ouzo ca mi-a ramas ceva de cand am fost in vacanta in Grecia !:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email