marți, 8 septembrie 2009

Sos Spaniol

Avem nevoie de:

1 morcov
1 telina
1 ceapa
50 g unt
50g ciuperci albe
500g rosii
30 g faina
sare, piper

Se taie marunt morcovul, telina si ceapa si se calesc in 20 g unt. Separat , se calesc ciupercile taiate in lamele subtiri in rosiile zdrobite , timp de 15 -20 min. Se rumeneste faina in restul de unt(20g ) pana cand are o culoare maronie. Se stinge cu 1.5 l apa. Se amesteca sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 5 min. Se paseaza legumele calite -morcov, telina, ceapa, rosii, ciuperci.Piureul obtinut se amesteca cu sosul de faina si se lasa la fiert , la foc foarte mic, timp de 3-4 ore, pana se ingroasa suficient. Se condimenteaza cu sare si piper . Se poate pastra la frigider (la congelator0 pentru o perioada mai mare de timp si este un sos de baza care poate fi imbunatatit cu alte ingrediente, dupa gust:miere , marar, frunze de telina, chimen macinat.Se potriveste cu fripturi de vita si de porc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email