sâmbătă, 4 aprilie 2009

Shaorma


















Reteta am luat-o de la Teo si Gourmandine
pt lipii avem nevoie:

500 g faina
200 ml apa calduta
20 g drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

Drojdia se amesteca cu zaharul, 2 ling apa si 2 ling faina si lasam sa creasca vreo 10 min.




















































Dupa ce a crescut , amestecam cu restul de faina si apa si il mai lasam vreo 20 min la caldura.Din aluatul facem bilute care le intindem bine sa fie foarte subtiri pe o planseta cu faina. Le coacem pe o tava plata de teflon fara ulei.






































































Pt umplutura avem nevoie de:

pulpe de pui(piept de pui)
castraveti murati
varza proaspata
carofi prajiti
ketchup
maioneza de usturoi (cu smantana)


Se poate folosi si maioneza normala pt cei ce nu le place usturoiul.Pulpele se desoseaza si se prajesc ( de preferabil la gratar). Cartofii la fel se prajesc in ulei. Varza si castraveciorii se toaca marunt.



















In fiecare lipie pune carnea de pui, carofii, varza si castravetii murati. Peste acestea punem maioneza si ketchup si rulam. La mine a fost mai greu pt ca mi s-au intarit putin :D dar au fost delicioase.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email