miercuri, 9 noiembrie 2011

Prajitura cu mere






Ingrediente:

2 oua
150 g zahar
100 g margarina
300 g faina
1 praf de copt
3-4 linguri de lapte

1 kg mere
2 lingurite scortisoara
4 linguri zahar
1 lingura pesmet


Punem ouale intr-un castron si le batem bine cu zaharul pana se topeste, adaugam praful de copt, margarina...






...si la urma faina. Framantam un aluat potrivit de tare care il lasam sa se odihneasca vreo 20 minute. Intre timp, curatam merele , le radem si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara .Aluatul il impartim in doua parti , una mai groasa si una mai subtire. Intindem prima foaie cu sucitorul ...




...si o punem intr-o tava unsa cu putin ulei. O intepam din loc in loc cu furculita, presaram pesmetul pe deasupra si punem marul calit , lasat putin la racit. Pesmetul va absorbi zeama lasata de mar si in felul asta , foaia se va coace uniform. Din cealalta parte a aluatului, facem fasii subtiri pe care le punem pe deasupra marului. Dam la cuptor la foc mediu timp de vreo 35-40 minute ( pt cuptorul meu ca merge mai greut).




Dupa ce s-a copt , lasam prajitura sa se raceasca putin si apoi o pudram cu zahar praf.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email