Ingrediente :
10-12 ciuperci champignon mai marisoare
100 g sunca
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
1 catel de usturoi
2 felii de branza topita
100 g cascaval
2 linguri ulei
patrunjel verde
sare, piper
Spalam ciupercile si le curatam de codite pe care apoi le taiem marunt . Curatam si ceapa , ardeiul si usturoiul pe care le tocam la fel , marunt . Intr-o tigaie , punem uleiul si calim , mai intai ceapa , ardeiul ,sunca ( tocata marunt ) , si apoi coditele de ciuperci tocate .La sfarsit adaugam si usturoiul . Amestecam continuu si le calim timp de vreo 5 minute . Presaram patrunjelul verde si potrivim de sare si piper . Intr-o tava , punem hartie de copt si asezam ciupercile . Presaram putina sare in fiecare , apoi punem cate o bucatica de branza topita inauntru fiecarei ciuperci . Luam o lingurita si umplem ciupercile cu compozitia facuta . Apoi pe deasupra punem cate o "caciulita " de cascaval ras . Dam la cuptor pentru 25 minute . Ciupercile raman zemoase si sunt deosebit de gustoase si aromate . Pot fi servite atat ca si pranz cat si ca o cina usoara sau ca si garnitura la un gratar .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu