vineri, 1 iulie 2011

Gogosi



Ingrediente:

500 g faina
25 g drojdie
200 ml lapte caldut
125 g zahar 
2 oua
1 lingura untura
1 zahar vanilat
coaja de lamaie
1 l ulei
zahar pudra
scortisoara



Cernem faina intr-un castron si punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Lasam 1o minute .




 Apoi aduagam ouale...




... si celelalte ingrediente si framantam pana obtinem un aluat.




Il acoperim si il lasam la dospit o ora .




Dupa o ora il punem pe o planseta pudrata cu faina.




Intindem o foaie de 1 cm grosime...




...pe care o taiem cu o cana sau cu alte forme si le mai lasam la crescut timp de o jumate de ora.




Intr-o tigaie ( eu am folosit un ceaun) punem 1 l de ulei la infierbantat. Le coacem in uleiul fierbinte pe ambele parti.












...si le scoatem pe servetele absorbante.




Intr-un castron amestecam zaharul pudra cu scortisoara si il pudram peste gogosi.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email