Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie
200 ml lapte caldut
125 g zahar
2 oua
1 lingura untura
1 zahar vanilat
coaja de lamaie
1 l ulei
zahar pudra
scortisoara
Cernem faina intr-un castron si punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Lasam 1o minute .
Apoi aduagam ouale...
... si celelalte ingrediente si framantam pana obtinem un aluat.
Il acoperim si il lasam la dospit o ora .
Dupa o ora il punem pe o planseta pudrata cu faina.
Intindem o foaie de 1 cm grosime...
...pe care o taiem cu o cana sau cu alte forme si le mai lasam la crescut timp de o jumate de ora.
Intr-o tigaie ( eu am folosit un ceaun) punem 1 l de ulei la infierbantat. Le coacem in uleiul fierbinte pe ambele parti.
...si le scoatem pe servetele absorbante.
Intr-un castron amestecam zaharul pudra cu scortisoara si il pudram peste gogosi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu