duminică, 15 mai 2011

Paine Tandir (Tandoori)




















Reteta am luat-o de aici . O painica delicioasa care s-a mancat rapid de tot.


Ingrediente:


7 gr drojdie uscata ( 15 g drojdie proaspata)
1 lingurita zahar ( in reteta nu era)
1 lingurita sare
1 1/2 cana apa calduta
3 cani faina ( plus extra pentru framantare)
1 galbenus de ou
1 lingurita seminte mac sau susan




Intr-un castron punem faina, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia , zaharul si 2 linguri de apa calduta. Lasam vreo 10 minute iar apoi incepem sa framantam adaugand sarea si apa treptat pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.




















Il punem pe o suprafata si il mai framantam si il pliem timp de 8-10 minute pana devine un aluat elastic.





















Il punem din nou in castron , il acoperim si il lasam la caldura timp de o ora si jumatate. Dupa ce a crescut il luam si il punem pe o suprafata presarata cu faina.








































Il aplatizam cu mainile pana ii dam o forma lunguiata, iar cu sucitorul rulam pana obtinem o paine lunga plata ( 1,27 cm grosime, 35 cm lungime si 20 cm latime).





















Il punem intr-o tava unsa cu ulei....


















....si cu ajutorul unui cutit facem niste taieturi superficiale si pe o parte si pe alta.


















Ungem pe deasupra cu galbenusul batut si presaram mac sau susan .


















Dam la cuptor la foc mediu pana se coace ( 20-25 minute) sau pana devine rumena pe deasupra.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email