duminică, 28 noiembrie 2010

Cornuri cu dulceata


















Sunt niste cornuri moi si pufoase, delicioase pentru zilele de post si nu numai.

Avem nevoie de:

500 g faina
250 ml apa
20 g drojdie
4 linguri cu zahar
2 linguri cu margarina
1 lingura ulei
1 lingurita sare
3-4 linguri miere sau zahar ( pentru uns)
1 borcan dulceata


Mai intai desfacem drojdia in 150 ml de apa calduta si o lingura cu zahar si apoi o lasam sa dospeasca. Intre timp facem un sirop din 3 linguri cu zahar si 100 ml apa. Punem faina intr-un vas . adaugam sarea, si in mijloc drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi framantam bine.




















Cand aluatul devine consistent, adaugam si uleiul si framantam din nou. Lasam aluatul la dospit o jumatate de ora, dupa care il framantam din nou vreo 5 minute , il punem intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru o ora.




















Dupa o ora, scoatem aluatul de la frigider, intindem o foaie rotunda si groasa de un deget, si o impartim in 8 triunghiuri.



















Punem pe fiecare triunghi o lingurita de dulceata si il rulam de la baza la varf.









































Asezam cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le lasam putin la crescut , dupa care le ungem cu apa cu zahar sau miere si le dam la cuptor pentru 20 -30 minute.



















Le scoatem , le mai dam cu apa si miere si le pudram cu zahar .





































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email