luni, 24 octombrie 2011

Supa de pui cu galuste de gris







Ingrediente:

1 pui taiat bucati
2 morcovi
1 ceapa
1 ardei verde
patrunjel verde
sare, piper

Pt galuste:

2 oua
10-11 linguri de gris
1 lingura de ulei
sare


Punem intr-o oala 2-3 l de apa si punem puiul taiat bucati la fiert la foc mic. Cand apa fierbe, spumam pana cand va ramane apa limpede , iar apoi adaugam legumele taiate. Lasam apoi vreo 20-25 minute sa fiarba (pana fierbe carnea de pui ). Cand aceasta este fiarta o scoatem si strecuram supa. Punem din nou carnita ( sau o pregatim la alte mancaruri) si morcovul si potrivim de sare si piper. Intre timp pregatim galustele. Intr-un bol batem bine ouale si adaugam grisul cu uleiul putin cate putin pana cand ajungem la compozitia ideala ( atunci cand trecem cu furculita prin el sa ramana urme vizibile). Dupa ce am treminat de facut compozitia , o lasam cateva minute sa se odihneasca( grisul se va umfla putin). Luam cu o lingurita din compozitie si punem in oala . Lasam cateva secunde sa vedem daca galusca este legata( in cazul in care se imprastie mai adaugam gris). Repetam pana terminam toata compozitia. Acoperim oala cu un capac si mai dam la foc mic pentru 10 minute. Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat. Mai lasam cateva minute acoperita oala ( sa se patrunda gusturile ) si servim.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email