miercuri, 24 noiembrie 2010

Negresa cu nuci




































Pe la noi se mai spune si "Turta neagra" si este cel mai rapid desert care il fac.


Avem nevoie de:

2 oua
1 cana zahar
1 cana lapte
1 cana ulei dar putin mai goala decat cea cu lapte
400 g faina
200 g nuci
3-4 linguri cacao
2-3 lingurite gem
100 g stafide
1 praf de copt
coaja rasa de lamaie
esenta de rom(eu nu am avut de data asta)



















Intr-un castron batem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul, esenta de rom , coaja rasa de lamaie, gemul si laptele.



















Adaugam praful de copt , pudra de cacao si faina cernuta.



















































Dupa omogenizarea compozitiei, adaugam si nucile rupte in bucatele mai mari si stafidele care le-am lasat la inmuiat in lapte.



















Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptorul bine incins timp de 30-40 min la foc mic. Dupa ce se raceste , o taiem bucati si o pudram cu zahar .




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email