marți, 15 noiembrie 2011

Prajitura cu mere si migdale







Ingrediente:

2 oua
150 g zahar
100 g margarina
300 g faina
1 praf de copt
3-4 linguri lapte

1 kg mere
2 lingurite scortisoara
4 linguri zahar
1 lingura pesmet
4-5 linguri gem de mere
100 g migdale



Aceasta reteta este asemanatoare cu reteta Prajitura cu mere cu mici deosebiri. Facem un aluat din ingredientele de mai sus ca si aici , pe care il lasam sa se odihneasca putin. Intre timp, curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in cubulete. Le punem la calit intr-o tigaie cu cele 4 linguri zahar si scortisoara si lasam putin sa se raceasca. Daca sunt merele prea zemoase ( la mine nu afost cazul ) , le scurgem de zeama pe care o lasa. Aluatul il impartim in doua bucati egale. Din una facem o foaie pe care o intindem intr-o tava unsa cu putin ulei, presaram pesmet pe deasupra si punem marul calit. Deasupra punem cealalta foaie pe care o impungem putin cu furculita. Dam la cuptor la foc mediu timp de 30 minute. Cand aceasta este aproape coapta, o scoatem si o ungem cu gemulde mere pe deasupra. Presaram migdalele tocate marunt si o mai dam la cuptor pana se rumeneste. Servim cu zahar pudra pe deasupra.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email