vineri, 8 aprilie 2011

Tort " Padurea Neagra"





































Ingrediente:

Pt blat:
7 oua
7 linguri apa
2-3 linguri ulei
14 linguri zahar
12 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
1 praf de sare

Pt crema si ornare:
1 l frisca lichida
500 ml compot de visine



















Separam albusurile de galbenusuri....




















Galbenusurile le frecam spuma cu 2 -3 linguri de zahar si 2 linguri de ulei.





















Albusurile le batem cu mixerul spuma....





















....si pe urma adaugam zaharul treptat si apa.






































Adaugam peste albusuri galbenusurile si amestecam usor...





















Faina o cernem si o amestecam cu cacaoa si praful de copt.



















O turnam treptat peste compozitie , amestecand cu un tel de jos in sus.




































Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.




















O dam la cuptorul incins si coacem timp de 3o minute. Dupa ce s-a copt blatul , il lasam la racit...






















... si dupa ce s-a racit il taiem in 3 parti.




















Intre timp scurgem visinile din compot si batem frisca si o dam la frigider. Luam prima foaie de blat, o insiropam cu compotul de visine si o ungem cu frisca.




















Peste aceasta adaugam visinile ( daca au samburi , ii scoatem mai intai).




















La fel procedam si cu urmatoarele foi. Ornam cu frisca ramasa , cateva visine si ciocolata rasa.

















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email