marți, 12 aprilie 2011

Focaccia cu rozmarin


















Reteta preluata de la Laura Adamache.
Ingrediente:
460 gr faina
300 ml apa calduta
35 g ulei de masline
1 lingurita zahar sau miere
7 gr drojdie uscata sau 25 g drojdie cruda
1 lingurita sare

Pt uns:

4 linguri ulei de masline
4 linguri apa
rozmarin


Intr-un vas cernem faina, punem drojdia cu zaharul, adaugam apa calduta treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar mai moale.





















































Il punem intr-o tava tapetata cu mult ulei de masline si il lasam o ora la dospit.



















Dupa o ora , apasam aluatul cu mainile fara a-l intinde....,




















... facem gropite cu varful degetelor pana ajungem la fundul tavii....




















Presaram sare grunjoasa si il lasam sa se odihneasca pentru 15 minute. Apoi amestecam cele 4 linguri de ulei de masline cu cele 4 linguri de apa si ungem focaccia pe toata suprafata. Presaram si rozmarinul tocat.





































Mai o lasam pentru 30 minute la crescut si o dam la cuptor la foc mare pentru 15 minute pana se rumeneste.

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email