sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cozonac cu nuca si rahat





































Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
150 ml lapte
125 g zahar
25 g drojdie
50 g unt
50 ml ulei
4 galbenusuri
1 ou
sare

Pentru umplutura:

4 albusuri
200 g nuca
100 g rahat
100 g zahar




Pentru maia, dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si faina i
n 50 ml lapte caldut.Lasam sa dospeasca la loc caldut timp de 20 minute. Mixam oul cu 2 galbenusuri cu sarea. Zaharul il dizolvam in laptele caldut. In
tr-un castron cernem faina , fac
and o adancitura in mijloc unde punem maia
ua dospita, laptele , galbe
nusurile batute spuma si 25 ml ulei.Aluatul se framanta bine timp de o jumatate de ora impreuna cu untul topit. Il acoperim cu un servet si il lasam la loc cald pentru o ora.























Pentru umplutura , batem cele 4 albusuri spuma, adaugam zaharu
l , mai batem pana acesta se dizolva. Incorporam nuca usor si adugam si rahatul taiat cubulete.






















Dupa o ora de crescut, aluatul il impartim in doua si fiecare bucata o intindem pe o suprafata pudrata cu faina. Pe acestea intindem umplutura . Rulam cele doua bucati si le impletim .












































Il punem intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si il mai lasam pentru 20 de minute sa stea creasca. Dupa aia, il ungem cu un galbenus batut spuma si presaram cu mac.






















Il dam la cuptor si il coacem 10 minute la foc iute , si timp de 35-40 minute la foc potrivit. Dupa ce il scoatem , il ungem din nou cu galbenus.







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email