sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Grisine cu parmezan







Ingrediente:

500 g faina
240 ml apa calduta
80 ml ulei de masline
15 g drojdie proaspata
2 lingurite sare
1 lingurita miere ( putem inlocui si cu zahar)
60 g parmezan
mac sau susan

Intr-un castron, cernem faina, adaugam sarea, mierea , drojdia si apa calduta , amestecand cu mana toate ingredientele. Puenm apoi uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam si parmezanul ras si framantam pana incorporam totul bine. Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc caldut timp de o ora .Dupa ce a dospit , modelam grisinile. Intindem o foaie cat de subtire si o taiem in fasii lungi dar destul de subtiri. O parte din ele le trecem prin mac, iar altele prin susan ( sau le lasam simple). Le punem intr-o tava unsa cu putin ulei ( sau tapetata cu hartie de copt) si le dam la cuptorul incins. Le lasam pana se rumenesc. Merg foarte bine la un pahar de bere .
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email