duminică, 6 noiembrie 2011

Prajitura Snikers







O fac de mult aceasta prajitura dar numai acum am reusit sa o pozez de la cap la coada. O prajitura delicioasa cu nuca si ciocolata.

Ingrediente:

6 oua
200 g zahar
200 g nuca macinata
3 ling faina
1 praf de copt
10 linguri zahar
200 g margarina
2 linguri apa
200 g nuca taiata mai mare ( prajita putin pt un gust mai bun)
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata neagra


Mai intai  separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugand treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.  Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25-30 minute.






In timp ce blatul se coace , frecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma. Caramelizam apoi zaharul ramas , adaugam margarina, apa si fierbem totul la foc mic. Adaugam si galbenusurile spuma, amestecam repede , presaram nuca , omogenizam si lasam la foc pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam putin la rece.






Cand blatul s-a copt, il scoatem si radem ciocolata alba imediat. Peste ciocolata turnam crema caramel cu nuca si intindem peste tot. Topim ciocolata neagra impreuna cu 2-3 linguri margarina ( sau ulei) si o intindem peste prajitura. Eu am niemrit o ciocolata de o calitate proasta si nu mi-a iesit glazura asa frumoasa, dar a fost buna la gust. Dam la rece cateva ore .



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email