duminică, 12 aprilie 2009

Ciorba de urzici





































Avem nevoie de :

1/2 kg urzici
50 ml ulei
1 ceapa
150 g slaninuta
4 catei de usturoi
1 l lapte batut
sare, piper


Culegem urzicile (folosim doar varfurile de la urzicile tinere) si le spalam in mai multe ape sa se inlature praful de pe ele.




















Apoi le punem la fiert in apa clocotita in care am adaugat sare ...




















... si le lasam sa dea doar cateva clocote ( nu prea mult).




















Dupa aia le scoatem si le lasam la scurs. Intre timp punem slaninuta taiata marunt la prajit impreuna cu ceapa de asemenea tocata marunt.




















Dupa ce s-au scurs de apa , urzicile le tocam marunt ...




















...si le punem peste slaninuta.Le calim putin...




















... si pe urma le punem intr-o oala cu 2 l de apa fiarta. Le lasam sa fiarba cateva minute , adaugam laptele batut, usturoiul si potrivim de sare si piper.Mai lasam la foc mic cateva minute. Si iata rezultatul...




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email