marți, 29 mai 2012

Lipii din mamaliga







Ingrediente:

mamaliga rece
faina


De mult vroiam sa le incerc, vazand reteta pe blogul Laurei , dar nu prea am facut mamaliga. Pana la urma le-a venit randul. Se fac foarte repede si nu contin multe ingrediente. Mamaliga o curatam de coaja si o desfacem intr-un castron cu o furculita sau direct cu mana. Adaugam faina pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini ( apx la 200 g de mamaliga  ne trebuie 400 g faina ). Rupem bucati din aluat ( nu prea mari ) pe care le facem bilute si le intindem cu facaletul intr-o foaie rotunda si subtire. Le coacem intr-o tigaie neunsa la foc moderat si pe o parte si pe alta. Le servim cu ce vrem noi ( eu le-am servit unse cu crema de branza si salata de rosii).




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email