Ingrediente:
500 g fasole boabe
3 cepe
5 catei de usturoi
2 linguri boia dulce
sare
100 ml ulei
Spalam fasolea si o lasam in apa cateva ore ( de preferabil peste noapte). O punem la fiert si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa si punem din nou la fiert. Facem asa de vreo 2-3 ori. In timp ce fasolea fierbe, curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in putin ulei , adaugam putina apa, boiaua si sarea. Lasam pana aceasta este fiarta bine. Dupa ce fasolea a fiert, o scurgem de apa ( pe care o pastram) si o mixam cu blenderul. Daca este prea groasa , adaugam din zeama pastrata. Adaugam si uleiul treptat, iar la urma cateii de usturoi tocati foarte marunt. Potrivim de sare si servim cu ceapa tocata pe deasupra. Este o mancare delicioasa pentru o zi de post. Daca nu e post, merge foarte bine impreuna cu carnati prajiti langa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu