joi, 10 noiembrie 2011

Pui cu nuci si sos de scortisoara







O reteta delicioasa , deosebita pentru acei ce iubesc combinatiile mai putin obisnuite. 

Ingrediente:

4-5 pulpe de pui ( ciocanele)
100 g miez de nuca
2 cepe
3 catei de usturoi
200 ml pasta de rosii
1 lingurita  scortisoara
2 -3 linguri ulei de masline
sare, piper
patrunjel verde

Pentru inceput spalam pulpele si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-o tigaie prajim putin nucile fara ulei. Le scoatem si adaugam apoi uleiul. Punem pulpele si le prajim pe ambele parti. Le scoatem si le lasam pe o farfurie. Adaugam in uleiul in care le-am prajit, ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat marunt. 





Cand acestea s-au inmuiat, adaugam pulpele , le saram si le piperam si le acoperim cu apa. Le lasam sa fiarba vreo 20 minute. Cand carnea este aproape fiarta adaugam sosul de rosii si nucile. Le mai lasam pe foc moderat timp de vreo 10 minute. Adaugam si scortisoara, omogenizam , potrivim de sare si piper ( daca mai e nevoie) si oprim focul. Dupa ce am pus scortisoara, nu lasati prea mult la foc pentru ca aceasta devine apoi amaruie. Presaram patrunjel verde.





Le servim cu orez fiert .












2 comentarii:

  1. Suna tare bine combinatia si arata demential :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc , e si foarte gustos, dar numai pentru care le place scortisoara.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email