luni, 4 mai 2009

Chec cu nuca si stafide

















Ingrediente:

4 oua
100 ml ulei
200 g zahar
2 esente (vanilie, lamaie etc)
1 praf de copt
150 g faina
1 ling cacao
nuca macinata
stafide



















Pt inceput separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt, uleiul si esentele.




































Albusurile se bat spuma cu zaharul.



















Se adauga si galbenusurile...



















...apoi faina...



















...nuca macinata( se poate pune si nuca taiata mai mare, dar eu aveam nuca gata macinata)...


















...si apoi punem si stafidele .



















Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei ( unt) si tapetata cu faina dar pastram cateva ling de compozitie care le amestecam cu cacaua, o punem pe deasupra aluatului din tava si o dam la cuptorul preincalzit pt 30-35 min.


















Dupa ce s-a copt , il lasam sa se raceasca si il pudram cu zahar.

































Culoarea inchisa e de la nuca dar e delicios mai ales cu o cana cu lapte:)

















2 comentarii:

  1. Ce buuuun!!!
    Checul imi place in toate variantele ..mai ales asta cu nuci si stafide.
    pa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat si eu azi acesta reteta,am incercat mai multe checuri sa fac dar nu mi-au iesit,insa checul asta a iesit PERFECT.o sa imi scriu reteta asta in caietul meu de retete delicioase si usor de pregatit.iti multumesc pentru reteta!e absolut delicioasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email