vineri, 27 martie 2009

Ciorba de salata



















Ingrediente:
4 salate verzi
150g slaninuta afumata(se poate pune si bacon sau alta afumatura)
400 g zarzavat( morcov, telina, ceapa)
4-5 catei de usturoi
1 ling faina
1 l lapte batut
1 ling vegeta
1 ling boia dulce
sare, piper


Spalam salata si o taiem fideluta, apoi o punem la fiert impreuna cu o lingurita de sare in 2 l de apa. Dupa 10 min se scurge salata fiarta de apa in care a fiert, se caleste in jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pune zarzavatul curatat, spalat si taiat marunt , la fiert si, cand acesta este aproape gata, se pune salata si se fierbe in continuare. Separat, se caleste slaninuta, se adauga faina , vegeta, boia dulce si usturoiul tocat marunt.
Se lasa 1-2 min la foc mic apoi se stinge cu putina apa si se amesteca pentru a nu se face cocoloase. Se pune laptele batut, se amesteca bine si se toarna totul in oala cu salata. Se mai fierbe 5 min la foc mic .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email