duminică, 27 mai 2012

Tort cu capsuni si frisca









Ingrediente:

Pt blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
7 linguri apa
2 linguri ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
1 praf de sare

Pt crema:

500 g capsuni
500 ml frisca
1 gem de capsuni
1 jeleu de capsuni
2-3 linguri de zahar



Un tort delicios si fara prea multe batai de cap. Pentru inceput facem blatul. Separam ouale , albusurile le batem cu un praf de sare pana se umfla, apoi adaugam zaharul treptat , apa si uleiul.  Batem pana cand albusul este tare si se tine pe tel. Treptat adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor , de data asta cu un tel ,de jos in sus pentru a nu-si pierde din volum. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt. Il dam la cuptorul preincalzit pentru  40 -45 minute. Cand s-a copt , il lasam putin sa se raceasca si apoi il scoatem din tava.
Pentru crema , spalam capsunile, le curatim de codite si le taiem in jumatate. Pastram cateva capsuni mai frumoase pentru ornat. Batem frisca si o dam putin la rece. Cand blatul este racit, il taiem in trei parti egale cu un cutit cu lama lunga. Asezam prima foaie pe un platou si o ungem cu jumatate din cantitatea de gem. Asezam apoi jumatate din cantitatea de capsuni si o acoperim cu jeleul preparat conform instructiunilor de pe ambalaj. Acoperim cu a doua foaie de tort. Ungem cu gemul ramas . Cantitatea ramasa de capsuni o amestecam cu jumatate din cantitatea de frisca si o punem pe deasupra celei de a doua foaie. Acoperim cu ultima foaie care o insiropam putin cu putina apa cu zahar ( eu am folosit putina zeama de la capsuni cu apa). Imbracam tortul cu frisca ramasa si ornam dupa imaginatie cu capsuni. Lasam cateva ore la rece ( chiar daca este foarte greu de asteptat) pentru a patrunde aromele . Pofta buna!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email