duminică, 12 iunie 2011

Tocanita de vitel






































Ingrediente:

500 g carne de vitel
2 cepe
1 morcov
2 catei de usturoi ( eu nu am pus de data asta)
1 lingura de boia dulce
1-2 linguri bulion
2 linguri ulei
1 cub vita
200 ml supa de carne ( apa calduta)
sare, piper
5 cartofi
patrunjel verde



Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa....




















...apoi adaugam morcovul...




















... si pe urma punem carnea spalata si taiata in bucatele.























Acoperim cu supa de carne ( cat sa acopere carnea) sau apa calduta si lasam la foc. Pe parcurs mai completam daca este cazul.






















Cand carnea este aproape fiarta , punem si cartofii taiati cubulete.
























Adaugam cubul de vita, boiaua si bulionul, potrivim de sare si piper si lasam la foc potrivit pana fierb cartofii si carnea .
























La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt. Servim alaturi de castraveti murati si paine (prajita , in cazul meu ) sau pur si simplu cu mamaliguta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email