joi, 24 noiembrie 2011

Mini penne cu ton






O reteta pe cat de simpla si usor de preparat, pe atat de gustoasa. Poate fi servita atat ca si pranz cat si cina.

Ingrediente:

300 g paste scurte ( mini penne)
200 g ton din conserva
1 ceapa
100 g masline verzi feliate
200 g pasta de rosii
2 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
parmezan ras
patrunjel verde tocat
sare, piper


Intr-o oala punem la fiert 2 litri de apa cu sare. Cand aceasta fierbe, punem pastele si le lasam cat scrie pe  ambalaj. Intre timp ce apa fierbe, curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit intr-o tigaie in care am pus inainte cele 2 linguri de ulei. Cand aceasta devine sticloasa , adaugam sosul de rosii si maslinele feliate ( eu am avut un sos gata preparat cu masline). Adaugam si zeama de lamaie si lasam sa fiarba vreo 10 minute (daca este nevoie adaugam si putina apa de pe paste). Adaugam tonul scurs si potrivim de sare si piper. Punem in sosul format pastele fierte si scurse de apa. Amestecam si presaram patrunjelul verde. Servim fierbinti cu parmezan ras.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email