joi, 27 octombrie 2011

Minitarte umplute cu salata boeuf





Facand curat prin calculator , am gasit pozele uitate de la Paste cu unele aperitive , asa ca nu am mai stat pe ganduri si m-am pus pe atasat.

Ingrediente:

225 g faina
125 g unt
1 ou
1 lingurita apa
172 lingurita sare

Salata boeuf

Pregatim aluatul de tarte astfel: intr-un castron punem faina, adaugam untul si sarea si amestecam pana devine un aluat sfaramicios. Pe urma punem oul si apa. Aluatul astfel rezultat il invelim intr-o folie si il dam la rece pentru o jumatate de ora. Intre timp ungem  formele de tarta cu putin ulei sau unt.






Dupa 30 minute scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie destul de subtire. Taiem cu o forma rotunda sau direct cu formele de tarta. 






Asezam aluatul apasand cu ajutorul degetelor de jos in sus si apoi peretii tavitei in asa fel incat in mijloc sa ramana gol. Intepam aluatul cu o furculita si dam la cuptor pentru 10-15 minute , fara sa le lasam sa se rumeneasca prea mult.






Le lasam la racit si pe urma le umplem cu salata boeuf pregatita din inainte. Sunt delicioase si au un aspect foarte placut .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email