duminică, 8 martie 2009

Tort albastru cu trandafiri


















Blatul:

8 oua
12 ling zahar
8 ling faina
2 ling cacao
3 ling apa rece
2 ling ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
coaja rasa de portocala

Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu ueiul si zaharul si zaharul vanilat.



















Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.




















Se amesteca cu galbenusurile si pe urma se adauga coaja rasa de portocale si faina in ploaie. Se da la cuptor pt 30-35 min.


















































Dupa ce s-a copt se scoate si se lasa sa se raceasca, pe urma se taie in trei parti.


















Crema

2 plicuri crema(eu am folosit de lamaie)
500 ml lapte
200 gr unt
2 kiwi
2 portocale
1 conserva ananas
1 compot de piersici
1 l frisca
sucul de la o lamaie

Se face crema dupa instructiunile de pe plic cu lapte si pe urma se amesteca lingura cu lingura cu untul frecat spuma si cu sucul de la 1 lamaie.Fructele se tau bucatele mici.Se pune primul blat si se insiropeaza cu compotul de fructe.Se pune crema, se pune un strat de fructe, se pune al doilea blat , se repeta procedeul si se pune si al treilea blat. Se imbraca cu frisca batuta.Eu am colorat-o putin cu colorant alimentar albastru. Tortul l-am ornat cu ciocolata razuita si trandafiri facuti din caramele(sugus).






























































2 comentarii:

  1. Foarte frumos ti-a iesit tortuletul ! Trandafirii sunt tare draguti, astept si alte retete, te-am pus sub urmarire :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult ,dar am f mult pana o sa va ajung.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email