joi, 14 aprilie 2011

Paine de casa




















































Ingrediente:

400 g faina
200 ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar25 g drojdie
Cernem faina si in mijloc facem o gropita in care punem drojdia cu 1 lingu
ra de apa si zaharul. Lasam pentru 10 minute la dospit.



















Dupa cele 10 minute adaugam apa calduta , sarea si uleiul si framantam pana ce aluatul se desprinde de pe vas si maini. Lasam o ora la crescut intr-un loc caldut. Dupa o ora...



















...luam aluatul , il punem pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in patru ( initial, dar dupa m-am rasgandit)....
















Doua bucati le impletim, iar din celelalte doua, le-am remodelat si le-am impartit in trei si le-am impletit ( cu un mic ajutor de bucatar :) , se vad doar manutele)














































Le asezam in 2 tavi de chec unse cu ulei si le mai lasam la crescut pentru 30 minute.












































Dupa ce au crescut, le ungem cu apa si presaram faina.



















Le dam la cuptor si le coacem timp de 30-40 minute.







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email