vineri, 29 octombrie 2010

Lipii






Ingrediente :

500 g faina
250 ml apa
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
15 g drojdie


Sunt tare bune , mai bune ca si cele de cumparat . Dizolvam drojdia cu zaharul in putina apa calduta . Cernem faina intr-un castron , punem drojdia in mijloc , adaugam si sarea si amestecam aluatul adaugand treptat toata apa . Acoperim cu un prosop si lasam la crescut vreo ora , la loc caldut . Apoi punem aluatul pe masa presarata cu faina si il impartim in 8-10 bucatele . Fiecare bucata ii dam forma unei mingi din care intindem cate o foaie subtire . Faceti mai intai foile care mai cresc intre timp . Le coacem pe fiecare foaie intr-o tigaie fara grasime la foc mare ( aveti grija sa nu le ardeti , dar nici sa nu le lasati prea mult pentru ca se vor usca prea tare si nu le mai puteti rula ). Putem sa le coacem si in cuptor . Dupa ce coacem fiecare foaie , o acoperim cu un prosop de bucatarie ca sa ramana moi . Le putem umple cu diverse umpluturi dupa plac sau sa le servim la diverse salate .





2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email