marți, 8 noiembrie 2011

Tocanita de cartofi cu carne de porc







Ingrediente:

500 g carne de porc
2 cepe
1 morcov
1 cub de legume
400 ml sos de rosii
1 lingurita boia dulce
2-3 linguri ulei
2 -3 foi de dafin
1 kg cartofi
2-3 cani apa
sare, piper
patrunjel verde tocat


Mai intai spalam carnea si o taiem cubulete. Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem in patru si ii lasam in apa rece. Ceapa o tocam julienne , iar morcovul in rondele. Intr-o cratita punem uleiul si adaugam carnea. O calim putin pana isi schimba culoarea si adaugam ceapa. Lasam cateva minute pana ceapa devine sticloasa si adaugam si morcovul. Mai lasam cateva minute si adaugam boiaua si cubul de legume. Stingem cu putina apa.






Adaugam si sosul de rosii, foile de dafin si punem restul de apa. Acoperim si lasam sa fiarba timp de vreo 40 minute. Dupa ce carnea este fiarta , adaugam si cartofii. Daca e nevoie mai adaugam apa cat sa acopere cartofii. Potrivim de sare si piper si mai lasam la foc timp de vreo 15 minute pana fierb cartofii. La sfarsit oprim focul si adaugam patrunjelul tocat. Lasam cateva minute acoperit ca sa intre aromele .






Servim alaturi de castraveti murati si paine prajita ( in cazul meu).









5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte simpla si foarte gustoasa, recomand cu ardei kapia copti si muiati in otet din vin. cai curse

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna deosebit de bine cu ardei copti , imi plac tare mult!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email