joi, 24 octombrie 2013

Pariziene cu mere si ciocolata






Ingrediente :

500 g faina
2 oua
1 cubulet drojdie 
50 g unt
280 ml lapte
250 g zahar
1 praf sare
5-6 mere
1 lingura sau 1 baton scortisoara
1 cutie nutella ( 250 g )


Intr-un castron , batem ouale cu 100 g zahar . Cand zaharul s-a topit , adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia . Punem untul ( la temperatura camerei si sarea ) , iar apoi faina treptat . Framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare . Lasam la dospit intr-un loc caldut , timp de 30 minute . Intre timp ce aluatul creste , curatim merele si le taiem bucatele mici .Le punem intr-o tigaie impreuna cu zaharul (150 g ) si scortisoara si le caramelizam pana scade zeama pe care acestea o lasa . Le lasam putin sa se raceasca . Luam apoi aluatul crescut , si il punem pe masa tapetata cu faina . Il facem un sul si il impartim in 10-12 bucati . Fiecare bucata o facem o biluta pe care o intindem sub forma de dreptunghi . In mijlocul ei , punem o lingurita de crema de ciocolata si apoi asezam din compozitia de mere . Acoperim cu o parte bine incat sa inchidem compozitia , iar cealalta parte o taiem in bucatele subtiri care le transpunem peste cea cu umplutura . Le ungem cu galbenus batut si lapte si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Lasam putin spatiu intre ele pentru ca vor creste frumos la cuptor. Le dam la cuptor la 200 ° pana cand se rumenesc . Le scoatem si le pudram cu zahar praf . Sunt delicioase mai ales cu o cana de lapte .












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email