marți, 29 aprilie 2014

Friptura de porc in sos de rosii si usturoi aromatizat cu rozmarin



Ingrediente:

600-800 gr carne de porc
1 conserva rosii intregi
2 cepe mari
3 catei de usturoi
1 crenguta rozmarin
sare, piper 
ulei


Spalam carnea si o portionam in felii potrivite pe care le prajim intr-o tigaie in 2-3 linguri de ulei la foc iute pe ambele parti . Scoatem carnea pe un platou si in uleiul din tigaie adaugam ceapa taiata julien . O calim pana se inmoaie la foc mic si apoi adaugam rosiile din conserva impreuna cu sosul . Lasam sa fiarba la foc mic vreo 10 minute . Apoi adaugam usturoiul  si rozmarinul tocat marunt iar apoi bucatile de carne . Adaugam cam o cana de apa si lasam sa fiarba pana cand carnea devine moale . Mai amestecam din cand in cand si daca e nevoie mai adaugam putina apa . Potrivim de sare si piper . Servim alaturi de un piure de cartofi sau alta garnitura si salate de sezon. E un sos tare delicios si aromat, se poate servi si la paste .










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email