marți, 23 aprilie 2013

Friptura picanta de porc pe pat de orez cu legume









Ingrediente:

500 gr pulpa de porc
2 cepe
3 catei de usturoi
1 crenguta cimbru ( sau uscat )
1 lingurita boia dulce
1 lingurita pasta de ardei iute ( 1 ardei iute)
200 ml pasta de rosii 
200 ml supa de carne 
150 ml vin alb
sare , piper
3-4 linguri ulei
200 g orez
1/2 punga amestec legume


Carnea o spalam si apoi o portionam in bucati mai marisoare . Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si le rumenim putin ( atentie sa nu se arda ceapa ) . Apoi stingem cu vinul , adaugam usturoiul , boiaua si ardeiul iute ( pasta ) . Punem si pasta de rosii , cimbrul si supa de carne . Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea devine frageda ( daca e nevoie , mai adaugam supa )
. Potrivim de sare si piper. Orezul il fierbem in apa cu sare ( 2 cani de apa la 1 cana de orez ) si dupa vreo 5 minute adaugam si legumele congelate . Servim friptura pe pat de orez cu legume . Se poate servi alaturi si de un pireu sau paste .





























2 comentarii:

  1. Iti recomand sa inlocuiesti carnea de porc cu carne de vita tineret, taiata fasii si prajita 3 min in putin ulei de masline, sos de stridii si sos soia. angel gunbound - dark allods

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...