marți, 14 octombrie 2014

Muschi de porc umplut cu branza si legume asezonat cu un sos de vin rosu si otet balsamic





Ingrediente :

700-800 g muschi de porc
100 g legume amestec
100 g branza rasa ( cascaval , parmezan , telemea etc )
1 lingurita pasta de ardei iute
150 ml vin rosu
3 linguri ulei de masline
1 lingura sos de otet balsamic
sare, piper
piure de cartofi
salata de sfecla de rosie


Spalam muschiul si il uscam cu un servet de bucatarie . Il sectionam pe mijloc si il batem putin cu ciocanul pentru snitele . Punem carnea pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline . Condimentam muschiul cu sare si piper si apoi ungem cu pasta de ardei iute . Presaram apoi branza rasa pe suprafata carnii , iar pe mijloc punem legumele ( eu am folosit legume congelate si le-am dat doar un clocot in putina apa ) . Rulam apoi cat mai strans cu folia de aluminiu si il dam la cuptor la 250° timp de 35 minute . Apoi scoatem folia si il mai lasam vreo 10 minute cat sa prinda o culoare frumoasa . In timp ce carnea se face la cuptor , pregatim un piure de cartofi . Cand muschiul s-a facut , il scoatem si il lasam putin acoperit ca sa nu se usuce . Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline , vinul rosu si pasta de otet balsamic . Amestecam uniform si lasam vreo 2-3 minute la foc mic cat sa se absoarba alcoolul din vin . Potrivim de sare si piper . Muschiul il portionam si apoi servim alaturi de sosul de vin , piure de cartofi si salata de sfecla rosie ( de sezon ).





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email