duminică, 26 mai 2013

Cotlete de porc in sos picant si orez cu legume






Ingrediente :

6-8 cotlete de porc
3 linguri de ulei
100 ml pasta de rosii
1/2 lingurita pasta iute de ardei ( sau 2 linguri sos arabbiata )
1 ceapa
1 cana orez cu bob lung
1/2 punga legume congelate
sare, piper


Initial vroiam sa fac ceva la cuptor dar m-am razgandit , asa ca am feliat carnea si am batut-o usor cu ciocanul pentru snitele . Am presarat sare si piper pe fiecare felie de carne . Apoi le prajim intr-o tigaie pe ambele parti . Le scoatem pe o farfurie si le pastram calde . In tigaia unde am prajit carnea punem pasta de rosii si pasta de ardei . Eu am pus 2 linguri de sos arabbiata ( ca tot il aveam in frigider ) : Adaugam si o cana de apa sau supa si lasam sa fiarba putin . Potrivim de sare si piper , apoi punem feliile de carne in sos si lasam sa fiarba la foc mic vreo 5 minute . Orezul il fierbem in apa cu sare . Legumele le calim putin in ulei impreuna cu o ceapa toata marunt . Cand orezul e aproape fiert , il scurgem si il amestecam cu legumele . Mai adaugam putina apa cat sa se umfle . Potrivim de sare . Servim 2 felii  de carne  impreuna cu orezul cu legume .












































joi, 23 mai 2013

Tagliatelle cu ciuperci





                    




Ingrediente :

500 g ciuperci de padure
300 g tagliatelle
2 cepe
2 catei de usturoi
250 ml smantana 
1 lingura faina
100 ml lapte
100 ml apa
1 linguta boia dulce
2 linguri de ulei
patrunjel verde
sare, piper


Ciupercile le-am facut ca si o ciulama dar putin mai lunga . Mai intai calim ceapa si usturoiul tocate marunt in 2 linguri de ulei . Adaugam apoi si ciupercile ( ale mele au fost congelate si undate inainte ). Le calim cateva minute , amestecand continuu . Turnam apa si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute . Intr-un bol amestecam faina cu laptele si smantana . Punem peste ciuperci , adaugam boiaua si fierbem mai vreo 10 minute, tot la foc mic . Potrivim de sare si piper si adaugam patrunjelul verde tocat . Intre timp ce se fac ciupercile , fierbem in apa cu sare si pastele ( apx 10 minute ) . Le stoarcem de apa si le amestecam cu sosul de ciuperci .Mai presaram patrunjel verde pe fiecare portie . Servim fierbinti .







































miercuri, 22 mai 2013

Cornuri delicioase din aluat frantuzesc






Ingrediente :

570 g faina
15 g drojdie
300 ml lapte
100 g zahar
1 lingurita sare
150 g unt sau margarina
1 galbenus 


Untul sau margarina il scoatem de la rece si il amestecam cu 70 g faina (  aproximativ 3 linguri ) pana se omogenizeaza . Ii dam forma unei bile , o punem intr-o punga sau folie si o dam la frigider. Intre timp , laptele caldut il amestecam cu zaharul pana ce acesta se dizolva , sarea si drojdia. Faina o cernem intr-un castron si apoi adaugam laptele . Framantam pana obtinem un aluat elastic care il lasam acoperit intr-un loc caldut , sa creasca timp de o ora . Dupa ce a crescut , punem aluatul pe masa pudrata cu faina si intindem o foaie de apx 8 mm . Peste foaie punem si pasta de margarina ( trebuia sa o intind mai bine sa imi acopere aproape toata foaie de aluat) . Apoi impartim foaia in 8 parti , pe care le pliem unele peste altele din parti opuse . Ii dam forma unei mingi si o dam la frigider pentru 30 minute .
Repetam acest lucru de trei ori.  Apoi intindem aluatul intr-o foaie de apx 5 mm si il taiem in triunghiuri . Putem sa punem diverse umpluturi , crema de ciocolata , dulceata , crema de vanilie etc . Eu majoritatea le-am lasat simple dar cateva le-am facut si cu gem . Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus batut cu putina apa. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 gr  pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos . Le presaram cu zahar pudra . Sunt delicioase la micul dejun alaturi de o cana cu lapte .










































duminică, 19 mai 2013

Pizza Margherita , Calzone si focaccia




Ingrediente :

500 g faina
20 g drojdie
200 ml apa
 100 ml ulei de masline 
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
parmezan ras
rozmarin
sunca
rosii
mozzarela
masline


Azi mi-era pofta de o focaccia simpla , uscata care sa se poata manca cu o salata sau si goala . Si pe langa asta nu puteam sa nu fac si pizza cu ce mai aveam prin frigider . Pana acum faceam aluatul de pizza cu apa calduta , dar am vazut la o emisiune culinara , un vestit pizzaiol care face aluatul cu apa rece si am vrut sa vad cum iese asa . Astfel, cernem  faina intr-un castron . Intr-un bol , dizolvam drojdia in putina apa cu zahar si sare . Amestecam si cealata parte de apa cu uleiul . Adaugam apa cu drojdia peste faina , apoi apa cu uleiul si amestecam pana obtinem un aluat elastic care se desprinde de pe castron si maini . Lasam la crescut la cald pana isi dubleaza volumul . 

Dupa ce a crescut , impartim aluatul in 3 parti egale din care vom face 3 foi rotunde . Prima foaie o intindem pe blatul de lucru , apoi o punem pe tava , o crestam putin cu o furculita , mai presaram putin ulei de masline , parmezan ras , rozmarin verde tocat marunt si cateva masline negre . O dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade . O coacem timp de 10 minute apx ( va uitati la ea din cand in cand ) . A mea a devenit foarte pufoasa deasupra si crocanta dedesubt , exact cum imi doream .









Din a doua foaie , am facut un fel de pizza Calzone , adica pizza impaturita . Am uns foaia cu sos de rosii , apoi am pus parmezan ras , sunca taiata cubulete si niste masline . O impaturim in doua si o sigilam bine pe margini . Mie nu mi-a iesit asa perfect , dar principalul e ca a iesit buna . O coacem tot asa timp de vreo 10-12 minute . Eu am intors-o putin si pe cealalata parte , din cauza cuptorului.











Si din a treia bucata de aluat , intindem o foaie pe care am pus , sos de rosii , parmezan , rosii taiate felii , mozzarela si masline negre . Am presarat si putin rozmarin pentru ca nu am avut busuioc asa cum trebuie in general la acest fel de pizza . A fost la fel de delicioasa . O dam la cuptor pana timp de 10 minute . 

























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email