Ingrediente :
5 pere
10 linguri zahar
3 oua
100 g unt
200 g faina
1 praf de copt
1 zahar vanilinat
100 g ciocolata neagra
100 ml lapte
Mai intai curatam perele si le taiem in felii . Punem intr-o oala 3 linguri de zahar pe care le caramelizam usor iar apoi stingem cu o cana de apa. Adaugam apoi feliile de pere si le lasam sa fiarba vreo 5 minute . Intre timp , intr-un castron , frecam untul cu zaharul spuma , apoi adaugam ouale si mixam bine . Adaugam si faina cu praful de copt , alternand cu laptele ( putina faina , putin lapte ) . Punem aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu faina intr-un strat uniform . Deasupra punem feliile de pere si dam la cuptorul incalzit timp de vreo 35-40 minute . Facem testul scobitorii ca sa vedem daca e coapta . Topim ciocolata neagra la foc mic . Eu am dizolvat-o putin cu siropul ramas in care au fiert perele si apoi o turnam deasupra prajiturii dupa ce am lasat-o vreo 5 minute sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu