sâmbătă, 10 mai 2014

Paste cu parmezan si mult piper



Ingrediente :

400 g spaghete
200 g parmezan ras
sare
piper din belsug


Nu sunt innebunita dupa paste dar din cand in cand , mi se face pofta . Cred ca sunt cele mai simple paste care se pot face vreodata si sunt tare bune .Sunt renumitele paste Cacio e Pepe , in italiana , in romaneste paste cu branza si piper. Reteta traditionala e cu pecorino , un anumit tip de branza din Italia. Cand sunteti in pana de idei , nu aveti timp sau vreti o garnitura rapida la diverse fripturi , aceste paste sunt cele mai bune . Eu le-am folosit azi pe post de garnitura la o friptura de vitel la gratar dar se pot manca si asa simple . Intr-o oala punem la fiert doi litri de apa impreuna cu putina sare . Cand apa da in cloct , punem pastele si le fierbem timp de 10 minute ( cat scrie pe ambalaj ) . Dupa ce acestea au fiert  , le scoatem din apa si le punem intr-un castron . Peste ele adaugam parmezanul ras si piperul din belsug , daca e posibil proaspat macinat . Potrivim de sare si le servim fierbinti . 




















2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email