luni, 12 mai 2014

Lahmacun sau pizza turceasca



Ingrediente :

Pt aluat :

500 g faina
25 g drojdie
280-300 ml apa
1 lingura ulei de masline
sare

Pt compozitie :

500 g carne tocata amestec vita , miel
2 cepe
1 legatura patrunjel proaspat
1 lamaie
1 ardei iute ( 1 varf de pasta de ardei iute)
3 linguri pasta de rosii
sare, piper

Mai intai framantam aluatul din compozitia de mai sus si il lasam la dospit o jumatate de ora intr-un loc caldut . Cat timp aluatul creste , pregatim compozitia . Tocam cepele cat de marunt se poate . La fel si ardeiul iute . Eu am folosit o pasta de ardei foarte iute si am pus doar un varf de lingurita .Tocam si patrunjelul verde dar mai pastram cateva fire .  Punem carnea intr-un castron si adaugam ceapa , patrunjelul , ardeiul (sau pasta) si pasta de rosii ( sau bulion ). Amestecam foarte bine toata compozitia ( cu mana se amesteca mai bine ) si potrivim apoi de sare si piper . Luam aluatul si il impartim in zece bucatele care le dam forma de bilute . Din fiecare biluta facem o foaie cat se poate de subtire . Intr-o tigaie mai groasa , punem foaia iar pe deasupra intindem cu o lingura compozitia de carne intr-un strat foarte subtire . 
Acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit timp de 3-4 minute .Verificam dedesubt sa nu se arda . Le coacem pe rand toate foile si pe rand ce se coc , le acoperim cu un prosop ca sa ramana moi si calde ca sa le putem rula .Punem pe deasupa fiecaruia patrunjel verde , ceapa rosie tocata , rosii sau diverse salate  si le stropim cu zeama de lamaie . Se pot coace si in cuptor dar mie mi s-a parut mai usor asa.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email