Ingrediente :
400 g paste mici penne
1 ceapa
2 catei usturoi
300 gr ciuperci
2 linguri ulei de masline
200 ml smantana
100 gr parmezan
100 ml vin alb
2 linguri salvie proaspat tocata
sare, piper
In 2 litri de apa cu putina sare , fierbem pastele ( 10 min , depinde de cat scrie pe ambalaj) . In acelasi timp , intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa si usturoiul tocate marunt . Cand devin sticloase , adaugam ciupercile tocate pe care le calim pana dispare zeama lasata , amestecand continuu . Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana acesta se evapora , stingem cu un pahar de apa si adaugam smantana si salvia . Lasam sa dea in clocot vreo 5 minute si potrivim de sare si piper . Adaugam parmezanul ras si pastele fierte . Servim fierbinti alaturi de un pahar de vin alb alaturi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu