Ingrediente :
500 gr fasole verde
2 cepe
4-5 catei de usturoi
ulei
1 cana orez basmati
1 mana stafide
2 cani apa
sare, piper
Este o reteta de post dar cele doua se pot folosi si drept garnituri separat la diverse fripturi . Mai intai curatam ceapa si usturoiul pe care le tocam marunt . Le calim in ulei pana devin sticloase . Adaugam si fasolea verde ( a mea a fost congelata ) . Amestecam din cand in cand si mai adaugam putina apa pana cand fasolea este fiarta . Potrivim de sare si piper . In acelasi timp , pregatim orezul . Il spalam in mai multe ape. Punem orezul la fiert impreuna cu stafidele , amestecand continuu . La sfarsit potrivim de sare si piper . Eu am pus mai mult piper , sa fie gustul mai accentuat . Daca nu vreti sa fie de post , se poate adauga si un cub de unt . Servim fasolea impreuna cu orezul .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu