Demult aveam in plan sa o fac dar tot nu am avut curaj .Si iata ca pana la urma am reusit . Nici nu credeam ca se face asa usor .
Ingrediente :
5 morcovi
2 cartofi
2 ardei grasi rosii
1 ceapa rosie
1 lingura ulei
2 linguri suc de rosii
2 l apa
sare , piper
smantana
crutoane
Mai intai , curatam toate legumele . Intr-o oala , punem apa si punem cartofii si morcovii la fiert timp de vreo 30-35 minute , la foc mediu . Ardeii si ceapa le taiem marunt si le calim vreo 5 minute in ulei , apoi punem o cana de apa peste si lasam la foc mic sa fiarba . Cand legumele sunt toate fierte , le strecuram , dar pastram apa in care au fiert . Cu un blender stick ( cu maner ) , pasam bine legumele . Adaugam si sucul de rosii . Intre timp ce pasam legumele , adaugam si apa in care au fiert , din cand in cand , pana obtinem consistenta dorita . Mie mi-a iesit foarte fina si cremoasa si fara sa o strecor . Potrivim de sare si piper si servim cu smantana si crutoane sau paine prajita . Poate fi servita si de post daca renuntam la smantana .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu