Ingrediente :
5-6 pulpe de pui
2 ardei grasi rosii
1 ceapa
5 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
2 linguri ulei
100 ml pasta de tomate
1 lingura faina
1 pahar vin alb ( 150 ml )
1 cana supa de pui
sare, piper
patrunjel verde
Azi chiar eram in pana de idei :) . De obicei imi stabilesc din timp ce gatesc , dar azi m-am uitat doar ce am prin frigider si m-am gandit ca un ostropel ar merge tare bine . L-am facut de atatea ori , dar nu stiu cum de nu am postat reteta .
Mai intai spalam pulpele si le portionam . Intr-o oala punem uleiul la incins si apoi prajim pulpele pe ambele parti timp de cateva minute . Intre timp curatam ceapa , ardeii si usturoiul , pe care le tocam marunt ( ceapa si usturoiul ) , iar ardeiul julien . Le adaugam peste pulpe . Lasam doar cateva minute ca sa nu se arda , amestecand . Apoi adaugam boiaua si faina dizolvata in putina supa . Punem si pasta de tomate diluata cu supa de pui ( puteti sa puneti si apa daca nu aveti supa ) . Stingem cu vinul alb . Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de 40 minute pana cand pulpele sunt fierte si scade supa formandu-se un sos . Potrivim de sare si piper si adaugam la final patrunjelul verde . Servim cu mamaliguta dar se poate servi si cu piure de cartofi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu