Ingrediente:
Pt blat:
6 oua
12 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
Pt crema:
400 ml frisca lichida
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata neagra
Pt sirop:
100 ml cafea tare
100 ml apa
1-2 linguri zahar
1 esenta rom
Eu mai intai am facut cremele si le-am lasat la rece. Fierbem 200 ml de frisca lichida si topim ciocolata alba rupta in bucati in ea. Amestecam putin sa se omogenizeze bine si luam de pe foc. Lasam la rece. La fel procedam si cu ciocolata neagra, doar ca eu in aceasta am adaugat si o lingura de cacao( nu e obligatoriu sa faceti la fel ). Dam si aceasta la rece si facem blatul. Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu un praf de sare pana devin albe. Apoi batem albusurile spuma si adaugam pe rand si zaharul. Amestecam galbenusrile cu albusurile si adaugam faina in ploaie amestecata cu praful de copt si cacaua. turnam totul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute ( pana blatul este copt). Scoatem blatul de la cuptor si dupa ce s-a racit il taiem in doua parti egale. De data aceasta eu am l-am taiat cu o ata , tot am vazut la diverse emisiuni si am zis sa incerc si eu . S-a taiat foarte bine . Cred ca exista dispozitive anume pentru taiat blaturile dar eu am folosit o ata normala .
Facem un sirop din cafea amestecata cu apa , zahar si esenta de rom. Insiropam prima parte a blatului . Punem prima crema din ciocolata neagra pe care o mai batem putin cu mixerul inainte. Punem a doua parte a blatului si il ungem cu crema din ciocolata alba pe care am mixat-o inainte la fel ca si crema neagra . Trebuie sa obtinem niste creme foarte fine. Radem ciocolata neagra pe deasupra si dam la frigider pentru cateva ore. Pentru un aspect mai frumos puteti sa puneti prima data crema alba intre feliile de blat si apoi crema neagra pe deasupra. Eu initial vroiam sa fac si o glazura neagra pe deasupra dar in lipsa de timp am pus doar ciocolata rasa.
O bucatica de prajitura servesc si eu, ca tare bine arata!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina , e si foarte buna !
RăspundețiȘtergere