sâmbătă, 21 martie 2009

Prajitura Fanta


















Imi pare rau pt poze ca nu au iesit f clare.Reteta e luata de la Edith.
Ingrediente:

Blatul:
5 oua
6 ling zahar
3 ling faina
2 ling cacao
1/2 plic praf de copt
100 ml ulei

Crema:
500 g branza de vaci(eu am avut facuta acasa proaspata)
200 g unt
5 ling zahar
esenta de vanilie

Glazura:
750 ml suc Fanta(sau orice fel de suc de portocale gazos)
1 si 1/2 budinca de vanilie
5 ling zahar

Cum se face:
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul si 3 ling apa rece.




































Galbenusurile se freaca spuma cu uleiul si se adauga peste albusuri.




















Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua cernuta si se adauga in ploaie in compozitia de mai sus.



































Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
























Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 min la foc moderat.





















Crema:

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza si esnta de vanilie. Se omogenizeaza bine.




















Crema obtinuta se intinde peste blatul racit si se da la rece.




































Glazura:

Budinca se prepara dupa instructiunile de pe plic, doar ca in loc de lapte se pune suc de portocale. Se amesteca pe foc pana se ingroase.



















Se pune peste blat cand este calduta si se da la rece pt a se intari glazura.



Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...