De mult timp vroiam sa fac , dar tot timpul amanam. Duminica aveam pofta de niste biscuiti si pana la urma a ajuns sa iasa turta dulce:) Se face foarte repede si merita facuta pentru ca are gustul ala de copilarie . Eu am citit mai multe retete de turta dulce si le-am combinat , dar mi-au iesit chiar foarte bune, nici prea tari ( sa ne rupem dintii ) , nici prea moi. Daca le mai si glazuram cu bezea de ou ( va recomand sa nu va fie lene ca si mie ), era turta dulce cu gustul care ne aduce aminte de copilarie .
Ingrediente:
1 kg faina
150 g margarina
2 oua + 1 galbenus
200 g zahar
4 linguri miere de albina
1 praf de copt
1 lingura de scortisoara
1 lingura de cacao
1 pliculet zahar vanilinat
3-4 linguri lapte
Cernem faina intr-un castron . Apoi batem ouale impreuna cu zaharul . Margarina o taiem cubulete ( scoateti-o din frigider innainte cu o ora) . Turnam amestecul de ou peste faina , margarina , miererea , praful de copt , cacaoa , zaharul vanilinat si scortisoara. Amestecam pana obtinem un aluat elastic , adaugand si laptele daca este cazul ( se poate folosi si apa). Aluatul trebuie sa se ia de pe vas usor , sa nu fie deloc lipicios dar nici foarte tare. Il lasam sa se odihneasca vreo jumate de ora. Intre timp incalzim cuptorul . Apoi il punem pe masa si il impartim in patru ( mie mi-au iesit patru tavi ). Intindem o foaie de apx 1 cm si decupam diverse forme . Cat timp preparam noi acestea , aluatul ramas il tinem invelit cu folie de plastic. Dam la cuptor timp de 8-10 minute . Nu le lasati prea mult ca vor deveni apoi prea uscate. Urmatoarea tava am facut bilute care le-am apasat putin ca sa-mi iasa asemanatoare cu turta dulce care o mancam cand eram mici. Faceti restul de aluat cum va place , ori forme ori rotunde . Sunt la fel de delicioase. Eu le-am pudrat doar cu zahar pudra vanilinat dar va recomand sa faceti o glazura astfel : Se bat spuma doua albusuri , apoi adaugam pe rand 200 g zahar pudra si 2 linguri apa fierbinte. Le glazuram cu aceasta compozitie ( doar dupa ce turta dulce este bine racita ) si asteptam ca aceasta sa se usuce . O sa repet reteta cat mai curand si atunci voi face si glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu