Cine nu a facut sau mancat vreodata gulas ? Chiar daca reteta traditionala se face cu carne de vita , eu am facut varianta simpla si rapida cu carnati de porc, la fel de gustoasa.
Ingrediente :
300 g carnati afumati
1 kg de cartofi
2 cepe
1 ardei gras rosu
3 catei de usturoi
1 morcov
1 lingura boia dulce
1/2 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita chimen
200 ml sos de rosii
3 linguri ulei
patrunjel verde
sare, piper
Mai intai curatam cartofii , ii spalam si ii taiem cubulete sau in patru. Apoi curatam ceapa , usturoiul si le tocam marunt. La fel facem cu morcovul si ardeiul rosu. Intr-o oala punem uleiul si prajim mai intai carnatii taiati bucatele . Adaugam ceapa, usturoiul , morcovul si ardeiul si le calim cateva minute ( 2- 3 minute). Adaugam boiaua , chimenul si pasta de ardei. Stingem cu o cana de apa. Adaugam si sosul de rosii si lasam sa fiarba vreo 3 minute. Adaugam si cartofii si acoperim cu apa ( cat sa acopere cartofii). Lasam sa fiarba la foc mic vreo 30 -35 minute pana cand acestia s-au inmuiat. Potrivim de sare si piper si presaram patrunjelul verde tocat marunt. Luam de pe foc si servim fierbinte cu paine proaspata :) .Pofta buna !
Buna mancarica!:)
RăspundețiȘtergerePozele sunt ametitoare,frumusele foc!
Multumesc mult Adina, am observat ca cele mai frumoase poze imi ies afara si pe lemn da foarte bine !
RăspundețiȘtergere