sâmbătă, 18 aprilie 2015

Supa gulas ( de porc)






Stiu ca celebra supa gulas unguresc se face cu carne de vita , dar eu am facut varianta cu carne de porc .E la fel de delicioasa.Puteti incerca in ambele variante.

Ingrediente :

1 kg carne de porc(vita) (pulpa)
2 morcovi
2 cepe mari
1 ardei gras rosu
5 cartofi
2 l supa 
2 catei de usturoi
2 linguri boia dulce
1 lingurita pasta de ardei iute 
4 linguri pasta de rosii
2 foi de dafin
4 linguri de ulei 
1 pahar vin rosu
patrunjel verde
sare, piper

Mai intai spalam carnea si o taiem in cubulete. O punem la fiert in supa ( de legume , de vita etc) spumand din cand in cand. Intre timp , curatam legumele si le taiem cubulete mici ( doar cartofii ii taiem mai mari , la fel ca si carnea ). Intr-o oala , punem cateva linguri de ulei si sotam legumele pana acestea se inmoaie .
Adaugam apoi pasta de rosii , boiaua, pasta de ardei si stingem cu vinul rosu. Adaugam si foile de dafin . Lasam sa fiarba putin la foc mic , adaugand si carnea ( aproape fiarta), acoperind totul cu supa. Punem si cartofii , iar cand acestia si carnea sunt fierte , potrivim de sare si piper si presaram patrunjelul verde tocat marunt. Luam de pe foc si servim cu paine proaspata de casa .






























miercuri, 15 aprilie 2015

Rulada de pui umpluta in manta de prosciutto si penne cu sos Alfredo




Ingrediente:

800g piept de pui
100 g legume congelate
1 carnat Cabanos
10 felii prosciutto
400 g penne
200 ml smantana dulce
150 g parmezan
1-2 linguri unt
patrunjel verde 
sare, piper


Pieptul de pui il spalam , apoi il stergem bine, il despicam in doua , il acoperim cu folie alimentara si il batem usor cu ciocanul de snitele .Il condimentam cu sare si piper . Pe masa punem o folie de aluminiu , o ungem cu putin ulei de masline , si intindem feliile de prosciutto suprapuse putin . Peste ele punem  pieptul de pui . Presaram sare si piper , eu am uns si cu putina pasta de ardei iuti (nu e necesar). Legumele congelate le-am sotat putin , iar apoi le asezam peste pieptul de pui . Deasupra de legume punem si Cabanosul .Rulam apoi pieptul de pui foarte strans si il dam la cuptor timp de 30 minute. Apoi indepartam folia si il mai lasam vreo 5 minute ca sa prinda o culoae frumoasa aurie. Il scoatem , il lasam putin sa se raceasca si apoi il feliem. Intre timp , punem pastele la fiert in apa , sare si o lingura ulei , Intr-o tigaie facem sosul . Punem untul sa se topeasca la foc mic , apoi adaugam smantana amestecand bine . Luam de pe foc , adaugam parmezanul ras , sare, piper , patrunjel verde ( eu nu am avut de data asta) si omogenizam bine , Punem sosul rapid peste paste pana este cald . Servim 2-3 felii de rulada de pui cu o portie de paste fierbinti. Mai presaram parmezan ras pe deasupra . Rulada racita o putem folosi si ca aperitiv .

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email