vineri, 14 noiembrie 2014

Spaghetti cu sos de branza , smantana si nuci






Ingrediente:

300 g spaghetti
200 ml smantana
ulei de masline
150 g branza ( eu am folosit pecorino , puteti pune de care va place)
100 g nuci
sare , piper

Fierbem pastele in apa cu sare . Le stropim cu putin ulei de masline dupa ce au fiert . Smantana o amestecam cu branza rasa , sarea si piperul . Nucile le prajim putin fara ulei pentru o aroma mai buna. Cand pastele au fiert , turnam amestecul de smantana cu branza peste ele si nucile prajite . Amestecam si le servim calde .Se fac rapid si nu necesita prea mare efort cand sunteti in criza de timp.






















miercuri, 12 noiembrie 2014

Friptura de porc cu sos de rosii , ardei si busuioc cu cartofi cu unt





Ingrediente :

1 kg  cotlet de porc fara os
1 crenguta rozmarin
ulei de masline
sare, piper
2 ardei grasi de culori diferite
2 linguri sos de rosii
1 ceapa
2 linguri busuioc tocat
6 cartofi
100 g unt
patrunjel verde

Carnea o spalam si o aromatizam cu rozmarinul . O prajim in 2 linguri de ulei de masline , pe toate partile . Apoi o bagam la cuptor timp de 45 minute la foc potrivit . Intre timp , pregatim sosul de ardei . Tocam o ceapa si ardeii in bucati mici . Le calim in ulei si apoi punem 1 cana de apa . Lasam sa fiarba la foc potrivit pana devin se inmoaie . Adaugam apoi sosul de rosii si busuiocul tocat marunt . Potrivim de sare si piper . Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete . Ii fierbem in apa cu sare . Cand sunt gata punem untul si patrunjelul verde tocat marunt , usor,  sa nu ii sfaramam . Scoatem carnea din cuptor si o feliem . Servim cu sosul de ardei si cartofii cu unt .



 

















Aripioare in sos dulce-picant pe pat de orez cu legume





Ingrediente :

10 aripioare
1 ceapa
1 morcov 
1 ardei gras rosu
2 linguri sos picant de rosii
1 cana apa
ulei
1 cana orez
1/2 punga legume congelate

Spalam aripioarele si le prajim putin in ulei pe ambele parti . Le pastram calde intr-un vas acoperit . Tocam legumele si le calim putin pana devin moi . Adaugam putina apa si sosul picant ( eu am folosit sos arabbiata gata cumparat ). Punem aripioarele si mai lasam sa fiarba in sosul format vreo 10 minute . Mai punem putina apa daca e nevoie si potrivim de sare si piper . Intre timp , pregatim orezul cu legumele . Am folosit un orez cu bob lung si l-am pus la fiert in 2 cani de apa cu sare . Legumele le-am tras putin la tigaie si apoi le-am amestecat cu orezul fiert . Am condimentat si servim aripioarele cu sosul format pe un pat de orez si muraturi .























luni, 3 noiembrie 2014

Prajitura cu mac




Ingrediente :

 Pt foi :
500 g faina
200 g unt
3 galbenusuri
150 g zahar
100 ml lapte
1 plic praf de copt

Pt umplutura :
200 g zahar
200g mac
150 g faina
2 plicuri praf de copt
3 albusuri
200 ml lapte
zahar pudra



Pentru foi , cernem faina , taiem untul in cubulete , amestecam si restul ingredientelor incat sa obtinem un aluat elastic care il impartim in doua parti egale . Pentru umplutura , punem laptele cu zaharul si macul sa fiarba. Lasam sa se ingroase si sa scada laptele , apoi dam la racit . Albusurile le batem spuma si adaugam apoi si faina . Le incorporam apoi treptat in compozitia de mac , usor incat sa nu se lase . Punem apoi intr-o tava prima foaie intinsa , asezam apoi compozitia de mac si acoperim cu a doua foaie . Dam la cuptor timp de vreo 30-35 minute pana cand se rumeneste a doua foaie . Presaram zahar pudra dupa ce s-a racit putin .









































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email